Ewolucja struktur i relacji w układzie rolno-spożywczym

Abstract
Celem monografii jest uogólnienie wyników badań prowadzonych w temacie pt. „Źródła wzrostu oraz ewolucja struktur i roli sektora rolno-spożywczego w perspektywie po 2020 roku” w czterech zadaniach badawczych. Wyprowadzone prawidłowości mogą stanowić podstawę do oceny i projekcji procesów strukturalnych w układzie rolno-spożywczym. Rozdziały: Struktury i relacje w układzie rolno-spożywczym - podstawy ekonomiczne. Struktury rynkowe i organizacyjno-instytucjonalne w sektorze rolno-spożywczym. Techniczne i efektywnościowe źródła wzrostu w rolnictwie. Nowe mechanizmy regulacyjne a stabilność dochodowa. Mierniki rezultatu polityki rolnej w zakresie PROW.
Description
Pracę zrealizowano w ramach Programu Wieloletniego 2015-2019 „Rolnictwo polskie i UE 2020+. Wyzwania, szanse, zagrożenia, propozycje”, temat: Źródła wzrostu oraz ewolucja struktur i roli sektora rolno-spożywczego w perspektywie po 2020 roku.
Keywords
Citation
Belongs to collection